Home / Lessen / De eerst rijlessen

De eerst rijlessen

Veiligheidsgordels vastgeklikt, spiegels aangepast, en de motor ronkt. Als je auto achteruit langzaam de oprijlaan af rijdt kun je het niet helpen, maar kijkt automatisch in de zijspiegel om te controleren of de banden het gazon niet raken. Je hebt je knokkels stevig geklemd rond de deurklink en je voet hangt gespannen boven een denkbeeldige rem.

Het is de eerste keer dat je zoon achter het stuur zit en je bent bijrijder – wie zou er zenuwachtiger zijn?

Meerijden kan zenuwslopend zijn voor tieners en ouders. Het is waarschijnlijk je eerste ervaring waarbij je veiligheid, die van je zoon of dochter en je auto in de handen van je tiener liggen. Je kent de risico’s van het autorijden, dit kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Een gewone auto bied ook minder veiligheid dan een speciale lesauto.

Daarnaast is Oefenen, oefenen, oefenen het allerbelangrijkste.
Als het gaat om het rijden is ervaring een belangrijke leraar. Hoe meer tijd jonge bestuurders besteden aan het opbouwen van een verscheidenheid aan vaardigheden in de verschillende weg-en weersomstandigheden, het meer rust en vertrouwen ze zullen voelen en hoe beter ze in staat zijn om moeilijke situaties te reageren. Uiteraard kost voldoende oefenen wel ongelofelijk veel tijd.

Wij raden dan ook aan vooral gebruik te maken van de service van een professionele rijschool zoals autorijschool-vrancken.nl. Dit is veilig voor jou, je kind en je auto. Het kost weinig tijd en je zoon of dochter leert perfect rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>